Familytime

Throwback thursday

Hittade följande sparat i min mail. En liten text jag skrev för två år sen som känns ungefär lika aktuell varje vinter, oavsett ålder på barn osv. Håll i hatten för här kommer den:

Efter årets sämsta natt utan sömn och full med griniga barn, mardrömmar och arga sambos börjar till slut den här dagen. Mini tar ett ninjakliv ur mammas och pappas säng, springer rakt in till storasyster och väcker henne med en välriktad käftsmäll.

Storasyster gråter och skriker på lillebror som nu istället sitter och målar golvet i storasysters rum med färgpennor.

Upp flyger mamman, ajaj lillebror, inte rita på golvet. Gömmer pennor, limstift och saxar på nytt.

En välbekant doft fyller rummet, mamman ropar på lillebror som vägrar komma, traktorer och grisar är nämligen mycket mer spännande. Mamman suckar, för lillebror har ännu en ny lek tagit fart. Lillebror springer undan, gömmer sig och skriker av skratt. Mamman hinner i fatt, bär in lillebror till badrummet där hon inser att det inte bara är blöjan som är fylld med bajs.. Benen, ryggen och magen är härligt kletiga dom med. Instinkten kickar in, av med blöja, putta bort badbalja, på med vatten, kolla temperaturen och fort som attan duscha lillebror innan han har målat sig själv och hela din omgivning med bajs.
Små barn förstår inte alltid sitt bästa förstår du, och flertalet av dom kan tänka sig att måla lite vad som helst med bajs.

Lillebror får bada medan mamman gör ett tappert försök att skynda på storasyster.
Idag slår hon rekord, påklädd och sängen bäddad innan alla andra hunnit klart. Jubel och hurrarop från mamman som annars får tjata tills hon tappar förståndet och börjar gallskrika om hur jävla viktigt det är att ha strumpor på sig på skolan och varför sommarkläder inte funkar bra på vintern.

Ut ur badrummet kommer lillebror, han tycker att han är klar med badet nu. Blixtsnabbt är mamman framme med blöjan för att slippa en tidskrävande situation fylld med kiss och rengöringsmedel. Tar med kläder till lillebror, river med sig nåt i farten till sig själv. Innan kläderna är på har halva grannskapet fått se en halvslapp utvikningsmorsa med trasig sport-bh, spetstrosor och håret åt alla håll. Nåja, vi får hoppas ingen blev blind i alla fall.

Yoghurt till lillebror. Macka till storasyster. Fel på pålägget, gör om gör rätt. Tömma diskmaskinen och fylla den igen. Torka av bänken, tömma torktumlaren och fylla tvättmaskinen. Mata katten och jaga lillebror som springer runt med en bajsbefläckad kudde som han hittat i tvättkorgen. Bajskudden är en annan historia, men igår var mamman inte tillräckligt snabb och lillebror hoppade i soffan men sin fulla bajsblöja och ja.. Ni kan nog räkna ut resten.

Mamman bäddar sängen. Puffar till kuddarna i soffan. Plockar upp leksaker på golvet. Torkar av bordet. Rättar till gardinerna. Hänger upp jackor i hallen. Ställer i ordning stolarna vid bordet.

Tiden kommer ikapp, dags att leta fram overaller, mössor, halsdukar, vantar och skor. Storasysters skor är fortfarande blöta. Stövlarna är försvunna. Lillebror sliter av sig vanten så fort den kommer på. Mössan är plötsligt försvunnen den med. Panik uppstår alltid i hallen, så även denna morgon. Halvvägs ner i overallen kommer mamman på att inget barn har borstat tänderna. Mamman kastar upp lillebror på axeln, löper in i badrummet och slänger på tandkräm snabbare än aldrig förr. Storasyster får panik, eltandborsten måste laddas. Diskussion uppstår.

Tvätta munnar och händer, sköljer tandborstar till ljudet av en ilsken ettåring som inte tycker sig ha borstat klart. Ut genom dörren, fan, alla lampor lyser. Spänner fast lillebror i vagnen, springer in och släcker alla lampor, tappar soppåsen på vägen ut. Utanför dörren är hemmanyckeln också försvunnen. Ny panik uppstår. In, leta nyckel, kastar ner alla jackor på golvet igen, dom som nyligen kom upp på krokarna. Nyckel hittad, ut, låsa.. ANDAS! Med sekunders marginaler är storasyster i tid till skolan. På väg till dagis lugnar mamma ner sig. Såja, lugn, det är en exakt lika jobbig morgon imorgon också..!


Bilden har inget med inlägget att göra. Den kom upp som ett minne på min Facebook idag och eftersom att det är trowback thursday så tycker jag att den passade bra ändå. På bilden är Colin knappt två månader.

14 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 1 =