Uncategorized

Sommar, sol och inget jobb!

Hello allihopa! 
Vad gör ni i sommarvärmen? Har ni semester? Eller har ni redan haft?
Vad har ni gjort och vad ska ni göra?

Har ni några roliga tips på saker en kan hitta på ensam med två barn i två veckor? Lilla är snart 3år och stora är 9år. Ekonomin är kraftigt begränsad, så aktiviteter som roar utan att råna mammans plånbok är varmt välkommet!

Jag har väl tänkt att vi ska testa alla lekparker inom fem mils radie, besöka bondgårdar som håller öppet för allmänheten, kanske bada lite om det inte är fullt med ormar och otyg i vattnet, ta en dagstur med Eckerölinjen, våldgästa folk i deras hem och sommarstugor mm. Men, om ni sitter på några kul förslag tar jag varmt emot dom. 

Jag är förresten försiktig med att använd ordet semester. Jag är för tillfället timanställd vikarie och stämplar halvtid på A-kassan, varpå jag egentligen inte får påstå att jag har semester. Varje ledig tid skall användas till att söka nya jobb, och det gör jag, bara inte lika mycket som innan. Och varför jag är ledig utan semester i fyra veckor är för att verksamheten jag jobbar på är stängd. Kan inte gärna begära att få jobba när det inte finns någon verksamhet igång. Dessutom är det väldigt skönt att vara hemma, umgås med familjen och liksom bara vara. Även om jag mår bra just nu, så betyder inte det att jag kan plöja på hur mycket som helst. Vila, påfyllnad och lagom mycket hjärndöda aktiviteter är ett perfekt brejk i vardagen.

Idag är pappan i familjen ute och åker motorcykel hela dagen. Så nu vilar valet på dagsaktivitet på mig. Ska jag bara slänga ungarna i plaskdammen hemma? Eller åka till en kompis? Kanske börja plöja igenom lekparker? Kanske lite av varje?

Jag kommer vilket som börja med att göra matlådor och mellanmål som vi kan ta med. Att äta ute/borta är nog vår största ekonomiska bov. Vi vill ju göra roligare saker än att äta torra hamburgare för pengarna. Matlådorna blir gissningsvis ägg och makrill till mamman och pasta eller pannkakor till barnen. Så länge alla får i sig nåt så är jag nöjd.

Hör av er om ni också är lediga och tycker att vårt sällskap lockar vetja!
Sommar och ledighet = njutfrukost!

Enkelt och gott = njutfrukost!

32 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − nio =