Girls on tour,  Vad blir det för mat

Heter alla Glenn i Göteborg?

Jag ställer mig kraftigt frågande till om alla verkligen heter Glenn i Göteborg. Jag har hittills inte vågat fråga folk vad dom heter, men jag har inte hört någon ropa på någon Glenn en enda gång.

Alsikes finest landade en stund på hotellrummet, övade Snapchat, laddade med vin, spelade svinbra musik, duschade, sminkade över finnarna, plattade håret och bytte till anständigare middagsklädsel innan vi vilset vandrade ut i den mörka oktoberkvällen. Ett tips till andra turistande förvirrande puckon är att boka bord på en restaurang och sedan bara ta taxi till utpekat ställe. Vi där emot promenerade mot okänd destination i hopp om att finna oss en god middag. Det var fullbokat, fjortisar eller annat som förstörde på ungefär vartenda ställe.

Vid ett tillfälle skulle vi igenom en park för att byta riktning. Jag hävdade bestämt att jag inte uppskattar promenader i mörka parker eftersom att jag är löjligt mörkrädd. Sanna lovade att skydda mig med sitt liv. Jag lovade att skydda henne tillbaka. Ungefär 150 meter senare ser Sanna en råtta ungefär lika stor som en 8 månaders katt. Sekunden efter ser vi tre råttor till i samma storlek, fast betydligt närmare oss. Som om det inte vore nog för att vi skulle få panik så börjar det rassla i gräset och i gruset precis vid våra fötter. Båda grips av en obeskrivlig panik som får oss att inte bara skrika det gällaste vi kan, utan också att springa för våra liv, utan en endaste tanke på att vi precis lovat att skydda varandra. Hur bra det var för Sanna att springa med sin skadade fot behöver vi inte ens prata om.. 

Där parken tar slut tar eftersvettningarna vid. Hungriga, törstiga och panikslagna väljer vi sedan bara första bästa ställe som serverar mat för att slippa vara utomhus där mördarråttona fanns. Det blev oxfilé dränkt i kantarellsås på ett ställe som var långt ifrån fancy pancy, men som trots allt hade lediga bord, mat och öl. Som dom spexiga living-the-wild-life-galna-tanterna vi är gick vi sedan tillbaka till hotellet när vi ätit upp.

Duscha av oss, snacka lite skit och så nanna kudde på det. Får typ migrän igen bara av tanken på att hålla igång hela natten.

23 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − fyra =