Uncategorized

BRÖSTOPERATION: (frågan) Vad kostar det?

”Hur mycket kostade din bröstoperation?”
Frågan som ofta dyker upp är baserad på nyfikenhet kring vad min operation kostade. Att vara nyfiken är naturligt, så det är inte konstigt att folk frågar. Men, det finns i grund och botten olika anledningar till varför någon är nyfiken, och vi behöver prata om det.

Det är dom som vill veta vad det kostar för att dom själva vill göra en operation. Eller för att dom eventuellt överväger alla för- och nackdelar. Då är det självklart okej att fråga, även om jag tror att seriöst intresserade redan har koll på kostnaden, eftersom att det inte tar mer än en minut på google för att få fram svaret.

Så finns det majoriteten. Dom kringgår ämnet lite, ställer några eventuellt uppriktigt intresserade frågor, mest om smärta och storlek och sen dyker dom rätt på: Jaha, men vad kostade pattarna då? När jag sedan svarar vad pattarna kostade får jag samma respons: 

Så mycket pengar skulle jag aldrig lägga på en sån grej”

Nä, mycket möjligt att du inte skulle. På samma sätt som jag inte skulle lägga en massa pengar på något som du eventuellt skulle lägga pengar på. Alla prioriterar olika. För min egen del är det i princip tjugo år sedan jag bestämde mig för att jag ville ha stora bröst. När alla klasskompisar utvecklade bröst så gjorde jag det inte. Några år senare var alla kurviga. Men jag var platt.

I helgen berättade våra kompisar att huset dom ska bygga måste breddas för att få plats med en köksö.
Priset? 2 par bröst.

Grannen köpte ny bil.
Priset? 7 par bröst.

Räknade ut våra levnadskostnader.
Priset? 1 par bröst motsvarade ungefär fyra månader, i kostnader.

Köpte ny soffgrupp lagom till jul.
Priset? Fem soffgrupper = ett par bröst.

Istället för vårt hus hade jag kunnat köpa typ 46 uppsättningar av tuttar.
Oklart dock vad jag skulle göra med 46 par tuttar.

Missförstå mig rätt. Jag förstår att jag har lagt ut en massa pengar. Men jag har sparat dom, av pengar som jag själv har jobbat ihop. Och jag gör faktiskt vad jag vill med mina pengar, på samma sätt som du gör vad du vill med dina. Okej?

25 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 1 =