Livet i mjukisbyxor

Bitterljuva värktabletter!

Ni vet när en är sjuk och ligger hemma i sängen och ojar sig som om en låg för döden.. Febern rusar, du hostar som en galning, det river i halsen, kliar i öronen och huvudet skulle eventuellt kunna sprängas vilken sekund som helst nu. Någonstans i dimmorna av svettningar, rastlöshet och trötthet inser du att du nog ändå måste ta en värktablett för att jämna ut plågorna. Du sköljer ner den lilla rackaren med en halv panna kaffe, hetsäter en banan och lägger dig sedan i sängen igen och väntar på effekterna.

”Två-tre-timmar-nånting senare börjar effekten avta. Det är då du inser att du har opererat på lånad tid”

Och vilka effekter! 45 minuter senare svettas du fortfarande som en gris och hjärtat klappar som att du precis har betat av ett marathon, men du känner dig pigg. Så otroligt pigg. Visst susar det lite i huvudet men du lever igen! I någon typ av lyckorus format av din plötsliga återuppståndelse får du för dig att börja tvätta, plocka ur och i diskmaskinen, dammsuga golvet och städa kylskåpet. Du kör på som om det inte finns någon morgondag. Hurra, du är frisk!

Två-tre-timmar-nånting senare börjar effekten avta. Det är då du inser att du har opererat på lånad tid. För fan vad trött en blir så sig själv när en ligger nerbäddad i sängen igen, kallsvettas och nära på medvetslös och självklart helt utan ork när både disk- och tvättmaskin börjar tjuta och tjata om att dom är klara och behöver tömmas. Då ligger en där och ångrar bittert att en låtsades vara frisk och påbörjat en massa projekt som knappt ens friska människor orkar avsluta. Att hänga tvätt är straffet en får för att ha blivit vuxen, for sure!

  

En bra sak är att jag i alla fall lyckades tillverka te innan värktabletterna gav upp. Utan honung dock, det är ju tänkt att jag ska äta och dricka superstrikt samtidigt som jag ska träna som en dåre den här månaden. Det går inte superbra för tillfället, ifall någon undrar. Jag äter mest ingenting och dricker lite vatten då och då för att skölja min torra sönderhostade hals. Träningen består i att variera mellan att sitta upp eller ligga ner i sängen.
Bättre lycka nästa vecka eller så.

22 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 1 =