Uncategorized

Spontan kvällstripp till gymmet

Middagen bestod av potatis- och purjolöksoppa samt knäckebröd med ost. Det kändes liiite som att det vägde upp den annars så slarviga dagens alla matintag. Jag älskar soppa, som yngre förstod jag inte alls tjusningen men nu skulle jag kunna leva på det.

Har du någon favoritsoppa?
Har du kanske till och med ett recept?
Tipsa mig!

Jag hade nu kunnat välja att även låta bli träningen också nu när jag ändå vart så slarvig med maten hela dagen. Eller inte. Så skickade jag ett meddelande till mina hurtiga träningsvänner och bad om att bli peppad och medsläpad till gymmet. En av tre nappade och 20.30 hade vi dejt på gymmet.

För mig är det viktigaste just nu inte att jag tränar skiten ur mig och gör så mycket jag bara hinner med och kan. Mer är det att lära mig maskiner, lära mig hur jag använder en stång med vikter, vad jag kan använda ett gummiband till eller hur jag gör rätt i roddmaskinen. Och framför allt, att våga göra sakerna utan att skämmas. Och att våga göra fel, och att våga testa, och att våga be om hjälp av någon som ser ut att ha bättre koll än jag har just då. Och att få in rutinen, och vanan så att träningen faktiskt blir av.

Men att vara bekväm med träningen, DET är mitt viktigaste. För den allra största delen till varför jag inte riktigt börjat med träning är det faktum att jag skämts så mycket. Att det vart pinsamt att be om hjälp och att jag har känt mig SÅ obekväm i hela situationen.

Men nu ber jag om hjälp, från alla möjliga håll.
Alla har varit nybörjare någon gång. Jag är nybörjare nu, någon annan var det för trettio år sedan. För min egna del är jag expert på att tycka att jag ska vara så himla bra på allt innan jag ens har övat. Oftast fattar jag att så inte är fallet och tar mig tid att lära, men i allt som heter motion har jag vart ganska usel på att öva. Jag har velat ta OS-guld redan första omgången. Men jag ger mig mer tålamod den här gången. Jag tillåter mig själv att öva lite först, den ska jag ta alla guld!

Förresten! Jag testade att göra armhävningar på gymmet.
Mitt mål är ju att klara 30st till semestern. Jag trodde att jag kunde två. Men jag klarade sju!
Jag är alltså redan starkare än jag trodde. Heja mig!

Jag har fötterna i några hållare som sitter fast i band som
hänger från taket. Körde några varianter av armhävningar,
kände mig mest fånig, men det handlar ju om att lära sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + ett =