Familytime,  Kalasvardag

Solen, underbara varma ljusa fina solen!

Finns det något ”svenskare” än att prata om vädret?
Jag har absolut inget emot det. Vädret är skitviktigt för oss norrbor som fryser och måste gå med lager på lager av kläder merparten av året. Så det är väl säkert inte superovanligt att jag kommenterar vädret, drar en referens från den där gången det var fint väder på en midsommarafton eller liksom bara sjunger med i klagomålskören när det vart grått och trist i över en vecka.

Svenskar är dunderdeppade. Många är det som vägen skall vandra genom höstdepressioner i livet. Och mitt i en såndär deppighet som håller på att sluka en kommer en dag med solsken och mörkret på insidan är som bortblåst. I all fall för mig. Nästan jämt. Det är som att solen kommer med livslusten. Känner någon igen sig?

Det är som att solen kommer med livslusten.

Jag vill veta mer om ljusterapi (förvisso inte bekräftat fungera utan anses som placebo enligt wikipedia såg jag nu, men finns trots det ändå på sjukhus och sådär så jag känner att någon måste tro att det fungerar) och om någon har testat det? Vad tyckte ni? Hur kände ni efteråt?
Jag tänker på alla de gånger en sagt att en vill åka utomlands över vintern för att få lite värme och ljus. Kanske kan ljusterapi liksom hjälpa en liten bit på vägen? Billigare än en vecka till Mallis?

Här är dagen som räddade mig från att gå under. Solsken, vänner och parkhäng.
I Källparken i Uppsala där vi hängde den aktuella dagen finns dom här gungorna. Underbara! Man kan gunga ungefär precis hur högt som helst. Det var länge sedan som det kittlade så mkt i magen av att gunga. Superhärligt!

  

Det kan inte vara lätt att vara framgångsrik bloggare och Influencer. Jag bad Haley ta en fin bild på mig när jag gungade, eftersom att jag tänkte att det skulle vara lätt och se trevligt ut. Mitt tillgjorda smile höll på att växa fast under tiden som hon försökte få till en bild där jag inte:
1. Gungade ut ur bild
2. Fick kedjan som höll i gungan mitt i ansiktet
3. Blundade eller blinkade

Ungefär femhundra bilder senare gav jag upp och gungade med Colin istället. Det är svårt att se normal ut på bild.
Men så i smyg tog hon den här sista bilden. Den blev helt klart bäst!
Om jag ska bli framgångsrik med mitt bloggande och Instagramande måste jag nog skaffa en smidig liten portabel kamera med myyyycket minne för många bilder. Det är en sak som är säker!

Jag ber Haley posa lite. Det var lite kallare än väntat den aktuella dagen så hennes hals blev ungefär tio centimeter kortare. På den andra bilden sitter Colin i Haleys knä utanför affären medan vi väntar på att våra vänner ska köpa mjölk till lunchen och fikat som skall inmundigas strax efter.

Pastasalladsbuffé och fika på det, sen var det av hemåt.
Det är vad jag kallar för en perfekt lördag. Tack Bella och barnen för den här dagen. Jag har saknat er så väldigt mycket och behövde verkligen det här.

Så här fint var det över Källparken på vägen hem. Fint va?

 

35 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − sex =