Uncategorized

Slime..

Glitterslime. Kladdigt slime. Eget slime. Köpt slime. Ätbart slime. Slime med linsvätska. Slime med panduros lim. Slime med raklödder som luktar gammal gubbe. Slime med karamellfärg. Slime med nagellack. Slime med ännu mera glitter.

Gör era barn slime? Jag tror att mitt stora barn har blivit smittad av någon slime-tillverkar-sjukdom. Och den smittar lillebror, vänner och andra som har en svaghet för kladd. Det ska blandas med linsvätska, schampo, raklödder, karamellfärg, florsocker och gud vet vad. Till en början tyckte jag att det var lite charmigt att hon ville göra något eget, testa sig fram och skapa. Nu håller jag på att tappa förståndet.

Det är intorkat kladd på hela hennes skrivbord, fönsterbrädan och på golvet. Det är dessutom glitter i hela huset. Började i hennes rum men har följt med strumpor och annat ut i hela huset. Den som givit sig på uppgiften att försöka utplåna glitter med dammsugare vet att det är näst intill stört omöjligt.
Mathias hade äntligen efter flera veckors jagande efter dom där glitterpluttarna äntligen lyckats få bort allt. Och vad händer? Det tillverkas mer slime på rummet och det är nu glitter överallt. Igen! Jag tror knappt att jag vågar vara hemma när han kommer hem från jobbet och upptäcker glittret, han är ännu mer trött på det än vad jag är!

Här om dagen skulle jag dessutom göra trolldeg till kidsen. Den blev lite för lös och gissa vad den påminde om då.. Jo men visst, SLIME! Colin gick bananas och bakade för glatta livet. Först rullande han lite försiktigt med sin kavel, för att sedan bli mer och mer exalterad och inte riktigt kunna hantera varken degen eller kaveln och innan jag visste ordet av var det var blått kladd-slime över hela huset. Som tur var stelnar trolldeg och är lätt att dammsuga upp..

Är jag en taskig förälder om jag från och med nu bestämmer att slime endast får lekas med utomhus?

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + tio =