Uncategorized

Skogspromenaden i torsdags

Jag älskar att vara utomhus.
Trivs bra av att bara vara i skogen, eller med hela händerna leriga ner i ett potatisland, lira vollyboll på en strand på sommaren eller kanske hänga i en park, plocka frukter eller bär på hösten osv.
Min dotter gick på rullande förskola sitt sista år på förskolan och dom spenderade mycket tid i skogen, men var framförallt alltid utomhus, då lärde hon sig att älska att vara ute i alla väder. Dom fick verkligen lära sig det gamla klassiska ”Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder”.

Samma saker försöker jag lära min son, uppskattningen av att bara vara. Gå ut i skogen utan att ha ett mål, bara gå, samla kottar, plocka pinnar och upptäcka naturen. Vi hade med oss kakor som Haley hade bakat dagen innan, men vi borde ha kompletterat med en lunch. Jag tänkte att vi skulle vara ute nästan en timme, men det blev närmare tre! Vi skulle precis vända av hemåt när Colin efter två och en halv timmes promenad gav upp och ville åka vagn. Haley hade nog gärna krypit ner i vagnen hon med men hon fick snällt gå sista biten hem.

Sen sov vi middag. Efter att ha gått upp innan tuppen, röjt hemma samt gått en jättelång promenad i skogen och härjat så var det fantastiskt skönt att sova en stund mitt på dagen. 
Colin hittade årets största pinne som han släpade med
på hela promenaden.

Vi stannade vid hinderbanan och testade på att vara
Ninja Warriors. 

Medan barnen klättrade så drack jag kaffe och hejade på!

Colin avnjuter storasysters syltkakor.

Fullt påpälsad! Nollgradigt och snöigt denna dag.

Selfie! Snorig mini och iskall mamma.

Vad gör ni när ni har familjetid?
Lekparker? Skogen? Shoppar? Är hemma? Åker bort?

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 6 =