Uncategorized

Semester själv med båda barnen.. Klara, färdiga.. GÅ!

Två veckor själv med barnen inledda. Vi började måndagen med att leka och äta lunch hos våra kompisar. Vi hade väl tänkt dröja oss kvar en stund till, men jag lyckades få en arbetsintervju på eftermiddagen som jag blev tvungen att kila iväg på. Grannen passade mini och stora var hos en kompis. 

Igår hängde vi ute med mina småbrorsor och min bonusmamma Anna ute i deras sommarstuga. Ätit lunch, fikat, kastat vattenballonger och spacklat lite vägg. Jag är en dålig gäst så sätt att jag har svårt för att bara sitta still och snacka. Jag vill göra saker, vara kreativ och produktiv. Jag hjälper hellre till och målar staket eller travar en vedhög än att bara sitta och stirra på varandra rakt fram. Hett tips är att bjuda mig på bullfika och takpanneläggning, jag skulle inte banga!

När vi kom hem hade mannen i huset hunnit hem, lagat mat och sedan stuckit igen. Smidigt som tusan med färdig mat när en kommer hem. Jag hällde upp ett glas rött, ställde fram datorn och kalendern och anteckningsblocket och tänkte att nu ska jag få saker gjort. Men vad händer? Det plingar på dörren, ungarna far ut utan skor, rotar fram sparkcyklar och hjälmar och så var det bara att ge upp drömmen om den där lugna stunden en tisdagskväll med varm mat och dator SAMTIDIGT!
Köttfärssås med pasta. Det måste väl ändå det vara bland
det bästa som finns i matväg? Passar till alla tillfällen!

Så, jag kastade i mig maten i farten medan jag plockade undan, letade strumpor och snabbkokade lite kaffe. Sedan var det bara att ränna ut efter barnen, in i lekparken där jag möttes av den sommarosköna doften av ljumna kattbajskorvar som inte grävts ner tillräckligt djupt för att stanken skall döljas. Så efter att jag hällt i mig nästan-varmt kaffe blev det till att fiska bajskorvar i lekparken. Nu vet jag att det är långt många fler katter än min egen som gör sina behov i lekparken emellanåt, men jag har i alla fall vett att skämmas över min katts beteende. Och någon måste ju föregå med gott exempel. Så jag plockar bajs, inte så ofta som det skulle behövas, men oftare än många andra, tror jag.


Vinet blev aldrig drucket. Istället nattade Mathias barnen medan jag dejtade med min granne Jenny på gymmet. Vi värmde upp på löpbandet, flexade biceps och triceps (ärligt talat vet jag inte vilken muskel som heter vad, det var Jenny som berättade) och avslutade med en enkel rumpdödarövning som garanterat gör att en ligger och gråter lite efteråt.


Här hade det vart fint med ett skojigt citat om muskler, svett och tårar.
Men jag orkar inte vara för klyschig idag. Nu äter vi frukost, städar undan, dammsuger, tvättar, viker och hänger tvätt, fixar med sopor, slänger in allt vi hittar i diskmaskinen, städar ur kylskåpet och bäddar sängarna osv. Jag och barnen ska sova hos barnens mormor på kolonin idag och jag tycker att det är en fin gest att lämna huset i toppskick till den som blir ensam kvar hemma. Eller ja, jag hade blivit förbannad om jag blev ensam kvar hemma med ett stökigt hem, och här behandlar vi andra som vi själv vill bli behandlade.

Vad ska ni göra idag?

38 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 13 =