Uncategorized

Ostfyllda köttfärsbiffar

Jag älskar mat som sagt. Igår söndag blev det ostfyllda köttfärsbiffar. Egentligen försöker jag dra ner på köttätandet, men ibland glömmer jag bort det. Som när jag ska äta strikt, typ låta bli pasta eller potatis eller så, då glömmer bort det inom några timmar. Därför är dieter är verkligen inte min grej.

När jag ska laga mat hittar jag gärna inspiration i en tidning eller på någon kul matblogg. När jag väl lagar den orkar jag aldrig följa ett recept eller sådär, så det blir min egna version av saker. Bäst mår jag med ordning och reda i kök, kylskåp, frys och skafferi, då hittar jag lättare på maträtter och tycker att det är tusen gånger roligare. Är det där emot stökigt i tex kylskåpet så hittar jag inte en enda grej som går att äta. Det är som att stöket gör att jag blir lite blind.

Igår var det i alla fall ordning i kylskåpet. När jag öppnade dörren såg jag på en gång att osten nästan var slut och tänkte ostfyllda köttfärsbiffar på stört. Aldrig gjort det innan men kändes som det borde bli gott. Och det blev det också.
Hyvlade bort utanmojset på osten och delade i bitar.
Pressade vitlök och hällde på en ordentlig mängd kryddor
på färsen. Glöm för sjutton inte vitlök!

Gegga runt färsen. Rulla in ostbitarna i biffarna.
Stek i smör och olja på medelvärme.

Serverades med en ris, sallad och nybakt bröd.
Till Colin rullade jag köttbullar kryddade med salt å peppar.

Hade massa hamburgerdressing från här om dagen när jag
skulle göra ”lite” egen dressing. Passade perfekt till det här!

Vad är era bästa vegetariska eller veganska rätter? 
Hur tänker ni kring att äta kött?
Lämna en kommentar här nere så snackar vi om det.

2 kommentarer

  • P

    Fasen så gott det lät. Jag brukar kolla på citygross hemsida. Där finns många goda veg. recept. Denna vecka blev det hallouimiburgare, linsgryta med kokosmjölk och spenat/kesolasagne. Försöker äta veg 2ggr veckan. Oftast i soppa. Gjorde jäkligt goda citronscones till linsgrytan som var från citygross!

  • Kela Rosén

    Citronscones lät ju som jordens grej! Det ska jag testa! Vi teatade City Gross matkasse förut, den var ingen hejdare då. Efter det har jag vart lite skeptisk mot City Gross, men nu när du rekomenderat dom flera gånger ska jag testa fler av deras recept!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 12 =