Uncategorized

När vill du träna?

Många vill träna, men gör det inte.
Anledningen till varför en inte börjar träna varierar såklart. Någon vågar inte, någon kan inte ta sig tid, en annan kommer bara inte iväg, det kan vara för dyrt, tråkigt, omständigt, jobbigt och så vidare. 

Gemensam nämnare är att många vill träna men inte gör det. Dom som inte vill träna tänker jag inte lägga energi på, kom när du ångrar dig, det är din förlust, inte min. Men dom som har tankar, funderingar och eventuellt planer på att börja träna, men som inte börjat än.. Vad har dom som hindrar dom från att börja?

Listan på ursäkter är många men jag tror att ”jag hinner inte” är det mest klassiska. En har för mycket annat i livet. Det ska ju jobbas, barn ska hämtas, middagar ska tillagas och så ska det tvättas och grejas.. Så träningen hinner en inte med, tycker en. 
Om du hade haft en läkartid på eftermiddagen, hade du fått avstå den också, eftersom att du ska laga mat och dammsuga? Antagligen inte, för att då hade du prioriterat läkartiden och sett till att hinna med den. På samma sätt kan du planera in och prioritera träning. 

För mig är träningen en anledning att hitta på nåt själv. Eller att umgås med någon en liten stund. Den är grunden till varför jag ändå mår mycket bättre nu än jag gjorde för ett halvår sen. Och med hjälp av träningen vet jag att jag kommer bli både starkare och snyggare än innan och det är en fröjd att titta sig i spegeln helt plötsligt. 

Det behöver ju inte ta lång tid att träna. Ett träningspass är oftast inte längre än en timme, vart du än tränar, och sen så ska du dit och hem, beroende på vart du bor. Tränar du hemma kanske du kan unna dig en extra lång dusch efteråt. 

Förut tänkte jag att jag inte kunde sticka iväg en timme på kvällen för jag ville inte lämna min familj och jag hade ju saker att göra och så vidare.. Nu har jag märkt att dom knappt reagerat över att jag vart borta när jag kommer hem igen. En timme går fort och dom kan roa sig utan mig och livet blir inte bättre för att jag stannade hemma och plockade ur diskmaskinen. Vad livet där emot blir bättre av är att hela familjen har en pigg och glad mamma som är betydligt nöjdare med sig själv än hon vart innan.


Tränar du? När tränar du, på morgonen, mitt på dagen eller framåt kvällen kanske?
Hur föredrar du att träna? Ensam eller i grupp? Inne eller ute?
Har du inte börjat än? Vad hindrar dig? Låt mig hjälpa dig, det är KUL att träna!

En kommentar

  • P

    Visst är det en befriande känsla o lämna förklädet hemma, spöa sig själv på gymmet, komma hem och inse att ingen märkt av ens frånvaro? Helt underbart. Dessutom känna sig liite starkare och snyggare. Heja dig. Så kul att du kommit igång. Jag tränar på kvällen, typ precis när barnen ska i säng så slipper jag den biten. Kommer hem när alla sover, tar en dusch o slappar resten av kvällen i soffan. Good days!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 1 =