Vad blir det för mat

Lifesum, har du testat den?

Äntligen!
Äntligen har jag någon som också använder Lifesum dagligen. Förut kunde en se att ens kompis lagt till nån mat och så kunde en klicka i typ ”heja dig”. Thats it. Nu har jag Sanna och ser mycket mer.

Numera kan en lägga till egna recept, inlägg, logga mat och kommentera på sina vänners recept, inlägg och matloggen. Plus att det kommer notiser om något hänt, jättekul! Blir seriöst aspeppad när det plingar till att Sanna ätit nåt eller rört på sig. Dessutom blir jag själv påmind att jag också bör äta nåt.
Jättebra för mig som måste ha någon typ av regler för mig själv om jag inte ska äta upp all mat som kommer i min väg. För att inte tala om alla sötsaker. Och visst, det ska vara gött att leva och allt det där. Jag skulle gladeligen äta saffransbullar och dricka vaniljlatte hela dagarna, men då skulle min kropp må dåligt till slut. Och om kroppen mår dåligt så mår resten av hela jag dåligt. Sist jag la ner sockerpundandet under en längre tid var jag en mer stabil och glad person. Därför måste jag lägga band på mig själv och inte lyssna på mina totalknäppa, mastermindövertalande, dumma jävla godissugna smaklökar.

Nej, magen är inte hungrig. Munnen är uttråkad!
Med en app som liksom sätter svart på vitt vilken skillnad olika mat gör blir det lättare för mig att motstå sånt som jag egentligen mest bara äter för att jag är sugen för stunden. Det är sällan som det känns värt det efteråt.

Har ni Lifesum? Vi borde lägga till varandra!
Jag måste förresten påpeka att om du har eller har haft ätstörningar och/eller tycker att det är jobbigt att ha koll på mat, ladda inte ner appen. Då är det bara onödigt. Jag är alldeles för lat för att orka ha riktigt bra koll. Jag har för dålig självbehärskning för att någonsin orka motstå en bit gräddtårta om jag går på kalas. Så för mig är det bara bra att försöka tvinga på mig själv lite koll. Alla är olika. No offends och sådär. Kram!

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + femton =