Uncategorized

Krönikor om dåliga föräldrar och långa dagar på förskolan..

Åh jösses.. Ett inlägg som delades flitigt här om dagen på Facebook var detta http://www.expressen.se/debatt/varfor-skaffar-man-barn-om-man-inte-vill-umgas-med-dem/. Sättet jag läste det på, var att hon var så sjukt dömande! Jag vill spy lite i munnen på alla som ska hålla på och lägga sig i andra familjer och hur dom beter sig. Visst, jag har också reagerat på folk som lämnar sina barn för att gå och fika, och fine, där håller jag med att det känns ologiskt, varför skaffa barn om en inte vill umgås med dom? Dom flesta barn gillar väl fika?

Ett personligt exempel är att jag gärna går och handlar innan jag hämtar Colin. Det ser säkert ut som att jag vill göra det själv pga egoistiska skäl. Men så är det inte. Colin blir sjukt stressad i alla situationer som innefattar mat, utom på förskolan. Vi har svårt att få honom att äta mat hemma och ännu värre borta. För att dämpa hans mat-ångest har hans läkare rekommenderat oss att inte låta honom följa med till affären när vi tror att det är mycket folk där. Pga. jobbig situation och mycket folk = kaos. När jag läser den där krönikan som delats nästan 41tusen gånger så läser jag att jag är en dålig mamma för att jag handlar själv i tjugo minuter när jag kunde ha åkt raka vägen till fröskolan och hämtat barnen och tagit affären efter. Då menar jag att folk måste sluta döma!


En kompis till mig delade sedan detta, som ett mothugg (http://www.familjeliv.se/blogg/AlexandraRejsmar/jag-skaffade-barn-och-netflix-laat-mig-va–104329) och jag kände en plötslig samhörighet med vederbörande. Detta gjorde att jag kastade ur mig följande som kommentar till kompisens delade inlägg:


WORD FÖR I HELVETE!
Jag har skrivit exakt det där och lite till så många gånger nu att jag inte orkar mer.
Jag VET att jag är en roligare, gladare och mer påhittig mamma som LEKER, underhåller, dansar, bakar, lagar mat, bygger kojor, samsover och myser och har mig förbannat mycket mer än pekpinnemorsorna.
Ja, Colin är på förskolan när jag är hemma. Men jag är hemma och söker en helvetes massa jobb. Och ibland ligger jag bara på hallgolvet och har en sån där ”hjärnan är lite trött idag-dag” och då fungerar jag inte alls. Och DOM dagarna ska gudarna veta att Colin inte har det bättre med mig, apatisk och nedstämd. Alla andra dagarna är jag en kick-ass-morsa
 Och och OCH.. Precis det där, mina barn skulle gladeligen ha mer ensamtid ifrån mig. Med mormor eller farfar eller bara med någon dom tycker om. När Colin är hemma med mig på måndagar och fredagar är han förresten jättearg på mig.. Eftersom att han så gärna vill vara på förskolan. Då gäller det att vara supermamman deluxe så att han glömmer bort att han vill gå hemifrån och träffa sina polare och världens härligaste pedagoger.
Klart jag ibland tänker att jag vill vara med barnen heeeela tiden. Men ärligt, vi skulle ledsna på varandra. Jag vill inte vara med någon jämt, jag behöver tänka utan oljud och andras rörelser i samma rum. Och just det, innan jag slutar. Det är fel att ta en veckas semester från sina barn och ha dom på förskolan medan man har semester själv.. Det låter helt galet. Men allt det andra kan hon Jessica få stoppa upp någon stans där solen inte skiner. Det var allt.. Tack å hej!


Så nu undrar jag.. Vad tycker du? Låt oss diskutera saken här nere.
Skriv i kommentarerna så reder vi ut det här nu.

7 kommentarer

 • P

  För trött nu men denna diskussion är så spännande. Jag håller fast vid att barn behöver både egentid och kvalitetstid med sina anhöriga. En lagom dos av båda 🙂

 • Susanna

  åå känner så igen detta Agnes är likadan när vi ska handla det är en hel vetenskap. hon blir uppspelt i sådanna situationer med mycket folk, där de händer saker och då är hon den vildaste, ursäkta men vildaste skitungen på jorden känns det som. nån gång har vi lyckas få henne sitta kvar i kundvaknen hela handligstillfället då hon fick låna handligspistolen på ica maxi, kors i taket säger jag bara.Samma sak med matsituationen, hemma bara hon vid bordet är bäst.Äta nån hos nån annan är typ ingen idé, spara mat och ta hem är det som gäller för det är mycket mer spännande saker som finns runtomkring, inte ens egna saker liksom. Då går det ju inte att sitta och äta inte.

 • http://tinyurl.com/yjc4jtaf

  I blog quite often and I truly thank you for your information. Your article has really peaked my interest.
  I will take a note of your website and keep checking for
  new details about once a week. I subscribed to your RSS feed too.

 • scoliosis surgery is

  Having read this I thought it was very enlightening.
  I appreciate you taking the time and effort to put this content together.

  I once again find myself personally spending a lot of time both
  reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 1 =