Familytime,  Skogsmulle

Korvfest i lekparken

Lördagar alltså. Vad ska en göra?
Slappa i soffan? Åka och shoppa? Dra till ett lekland? Storstäda hemma? Besöka släktingar?
Vad gör ni på helgen?

Vi valde att börja dagen i soffan, avancerade till grannarnas köksbord för lite kaffehäng, jag och Colin åkte vidare till Upplands Väsby för att hämta mina glasögon medan Mathias åkte lite motorcykel och sedan slirade vi hem och hängde med samma grannar i ”skogen”. En lekpark som ligger i en skogsdunge. Grillade korv, gjorde några tappra försök att grilla pinnbröd samt vräkte i oss choklad.

Så som jag och Linn minns det så tar en bröddegen och virar den runt en pinne och sen ska det grillas. Så som herrarna minns det skall brödet snurras runt den råa korven för att sedan grillas. Vilka har rätt? Hur gjorde ni?

Kolen hade visst dragit åt sig lite för mkt fukt, så det blev inte riktigt någon glöd av det hela. Och så hade några (nämner inga namn, fult att peka ut folk osv.) lite bråttom, så det skulle prompt grillas innan glöden blivit bra. Slutade med att korvarna fick en ganska oskön touch av tändvätska i smaken. Jag vill inte vara kinkig och gnälla men jag har smakat godare korvar..

När vi ändå var i skogen passade jag på att upptäcka naturen med min nya förbättrade syn (läs: med bättre glasögon!). Det var så fantastiskt så att jag har svårt att beskriva det. Alla blad, svamparna, insekterna, grässtrån.. Allt var så tydligt! Jag kunde se detaljer och jag kisade inte en enda gång. Jag kan tänka mig att folk haft samma upplevelser första gången dom såg en ordentligt tillverkad film i 3D, eller typ som en kick som typ andra får av extremsport eller droger. Förmodligen såg jag helknäpp ut, gick omkring och bara.. upptäckte saker!

En annan häftig sak jag ser numera är färgerna på träden, bladens detaljer och hur dom rör sig i vinden. Kanske inte så speciellt för dom flesta, men det var så länge sen som jag faktiskt SÅG det! Naturen är ju bara SÅ underbar!

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − åtta =