Fitnessmorsan,  Livet i mjukisbyxor

Kort långpromenad på gymmet

Vi har hälsotema på jobbet denna månad. Kul tycker jag eftersom att hälsa och sånt därnt tjafs ligger mig varmt om hjärtat. Förutom dagliga aktiviteter som kan kopplas till att öka sin goda hälsa har jag dessutom utlyst en stegräknartävling. Tävlingen är uppbyggd i två delar, dels tävlar vi individuellt om vem som går längst och dels ska vi sätta upp ett gemensamt mål för att gå en viss sträcka. Mitt förslag är att vi ska ”gå genom Sverige” från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr. Enligt google (säker källa!) är det 1568km. Gissningsvis fågelvägen.

Jag räknar med att vi blir ungefär 10st som deltar och vi traskar hela månaden ut. Med lite snabb huvudräkning skulle jag vilja påstå att varje person bör bidra med ungefär 15 mil. Alltså ungefär en halvmil om dagen. Och det klarar ju vem som helst att beta av!

Ambitionen var på topp igår kväll. Då hade jag planerat att gå till och från jobbet idag för att lätt casha in 8km. Tyvärr var det dock så att vädergudarna garvade läppen av sig åt mig i morse samtidigt som dom kissade i kors ner på min gata. Så jag tog bilen till gymmet och vandrade på promenadbandet där i godan ro till ljudet av en podd tills jag blev tvungen at skynda mig till jobbet. Jag passade också på att ta en selfie i omklädningsrummet. Trots ungefär fyra lager med filter (true story!) ser jag fortfarande ut som sju svåra år. Jag skyller det på bristfällig sömn, åldersnoja och dålig contouring (sånt där som piffiga brudar håller på med men som jag inte riktigt förstår mig på).

Risken att jag får ett hurtigt infall och drar iväg på en promenad nu är näst intill minimal.
Därför kan jag bjuda på dagens avstånd redan nu:
5976 steg blev 3,8km. (Inte riktigt fem kilometer men det är en ny dag imorgon och allt det där!)
Tydligen finns det stegräknare inbyggt i telefonen. Värst vad dom hittar på nu för tiden!

För ett tag sen sa jag till min sambo att jag aldrig tar selfies på gymmet. Det var en lögn. Där emot lyckas jag sällan ta selfies jag är nöjd med på gymmet.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =