Milf-morsan

Jag! vs. Jag?

Är du också ett offer för filterträsket? Det är så rysligt lätt att hamna där, det är tillgängligt, accepterat och helt ärligt blir en lite snyggare (dagens sociala medier mätt). Jag är absolut ett offer för filterträsket. Jag använder inte ”snyggfiltret”så ofta, utan lägger till ett filter efteråt, byter färger, suddar bort lite av det som är jag och lägger till ett skal. Gör mig lite er oåtkomlig.

Här nedan är ett typiskt exempel. Jag osminkad utan filter till vänster och jag osminkad med filter till höger. Den till vänster skulle jag bara skicka till mina allra närmaste vänner. Men jag skulle säkert ändå göra mig till, prata med en skojig dialekt och skratta bort att jag känner mig ful så som jag är när jag är naturlig.

”Jag är absolut ett offer för filterträsket.”

Nästa bildexempel är tagen strax efteråt. Här har jag sminkat mig men är såklart ändå inte nöjd. För blir en ens någonsin nöjd med sitt utseende när en konstant jämför sig med snyggare, smalare, yngre och mycket mer redigerade och låtsasperfekta människor än sig själv?

Till vänster jag sminkad och utan filter.
Till höger jag sminkad men med filter.
Jag hade antagligen fortfarande skickat den med filter. Aldrig nöjd liksom. Aldrig snygg nog. Aldrig smal nog. Aldrig ens nära perfekt. Aldrig nöjd.

Känner du igen dig? Kan du inte heller motstå frestelsen att göra om din bild för att se lite snyggare ut, sociala mediers mått mätt? För visst är det väl det vi blir matade av, sociala medier, som har bestämt för oss att det är den redigerade bilden som är den snygga? Nu är jag för visso snart hundra år gammal, men ”på min tid” så hade vi 24st bilder att skjuta av innan det var stopp och rullen skulle framkallas. Och inte var det direkt billigt heller. Så du såg ut på bilden så såg du ut. Jag vill inbilla mig att folk ändå hade en lite snällare och mer realistisk självbild för tjugo år sen.

Vilken av bilderna tycker du är finast? Helt ärligt alltså?