Uncategorized

Jag har spasmer med hicka i magen.

När en vart gravid vet en hur det känns när bebisen hoppar runt i magen, kickarboxar på ett revben, bäddar in sig i kissblåsan eller hoppar studsmatta på ens lungor. En vet också att små små sparkar kan kännas som om att en har hicka, fast det bara är en liten del i magen, mot insidan av huden, som har hicka.

Just nu har jag haft en återkommande inbillnings-spark-hicka mellan mina revben i snart en vecka. Jag vet att jag inte är gravid. Och att det som känns som en liten minibebisspark antagligen är en tarm som har fått spasmer eller mitt hjärta som ramlat ner och bara slår lite till och från. Eller helt enkelt någon liten nerv som känns som att den är stor och så spänner det till där bara, helt okontrollerat, för att påminna mig om att jag har det bra och är klar med barn.

Dock förbryllar det här mig. Jag vill veta exakt vad det är så att jag kan bota det och sluta sitta med händerna på nedre delen av revbenen och vänta på att det ska ”sparka till”. Än så länge har jag aldrig lyckats känna det på utsidan, alltså med händerna, utan det känns bara på insidan.

Några förslag på vad det kan vara? 
Rätt gissning som gör att jag blir av med det här vinner en middag med mig!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 7 =