Uncategorized

Jag har inget att vara deprimerad över!

Hej mina vänner. Tillåt mig att introducera mig själv:
Jag är snäll, rolig, knasig, påhittig, sprallig, omtänksam och levnadsglad. För det mesta. För ungefär ett år sedan hände några grejer som tog knäcken på mig. Det hade byggts upp under flera år men till slut rann det över den berömda bägarens kant och min värld kommer aldrig bli den samma.

Den där glada och levnadsglada personen finns kvar inom mig. Men hon är svårare att locka fram. Vissa dagar orkar hon bara inte kliva ur sängen. Andra dagar tar hon ingen det hela med råge. Livet och framförallt känslorna är som en bergodalbana utan dess like. Och visst, det skulle vara tråkigt om livet bara var en lummig grusväg i skogen längst med havet dagarna i ända, men det är påfrestande för en själv och ens omgivning att vara en som en låda dynamit med kort stubin på bergodalbane-spår hela dagarna. Lösningen för mig är lyckopiller. Min läkare var noga med att påpeka att en inte säger lyckopiller längre, men att är precis vad det är, piller som håller en i chackt så en kan vara lycklig.

Det här gör inte att jag svävar runt på några rosa moln som vissa verkar tro. Det gör bara så att humöret är mer stabilt, att jag kan tänka mer klart och att folk uppfattar mig som mig och inte som ett slutkört nervvrak. Jag slutade med mina tabletter för typ två månader sedan för att jag tyckte att jag mådde bra. Men så började jag må sämre och sämre, och så slog det mig att jag inte är någon doktor och därför inte ska hålla på och tycka och agera själv. Klart jag mådde bra, tabletterna funkade. Men en ska alltid rådgöra med läkare. Jag vill inte gå på tabletter, det känns vissa dagar som att jag förlorat och är sämre än andra pga dom, men så inser jag att jag heller inte vill bli handlingsförlamad, förvirrad, ledsen och utmattad. För just nu är det alternativet.

Någon frågade mig vad jag hade för nåt i mitt liv att vara deprimerad över. Hen rabblade upp saker jag hade att vara tacksam över och avslutade med att berätta att jag skulle sluta deppa. Få saker kan få mig att känna mig så matt som oförståelse. Jag anser mig inte deprimerad. Min hjärna är lite trött, har gått på högvarv för länge och la till slut av. Med sig tog den mina skratt, min självbehärskning, mitt tålamod och min lust till att göra något alls i livet.

Jag har inget att vara deprimerad över. Att må dåligt är inte ett aktivt val en väljer. Vem vill ens må dåligt? Om jag fick välja skulle jag välja att vara mitt gamla jag utan att behöva anstränga mig. Utan att behöva äta tabletter. Men jag är inte där än. Jag kommer dit, förr eller senare, men inga peppiga ”ta dig i kragen”-tal kommer att skynda på det hela. Det är skynda långsamt som gäller, vare sig jag vill det eller ej. Tills dess gör jag vad kan kan och orkar för att hjälpa till att ”skynda på” processen, jag tränar, slutar röka, dricker minimalt med alkohol, drar ner på koffein, drar ner på socker, äter bättre mat och omger mig av trygga stabila människor.

Om du är en person som tror att en väljer att må dåligt för att en inte vill jobba eller för att en bara vill ligga hemma och kolla Netflix, snälla tänk om. Ingen vill må dåligt och folk som mår riktigt dåligt orkar inte ens kolla Netflix. Och ge inga peppiga instruktioner och visa dina medmänniskor tålamod. Du vet aldrig vad någon kämpar med. Att du ser mig le när jag handlar i mataffären eller att jag tränar med en kompis eller lägger upp en bild på mitt middagssällskap betyder inte att allt är bra igen. Det betyder bara att det var bra precis då. Eller att jag låtsades att allt var bra precis då. Och det duger så länge. Du vet aldrig vad någon kämpar med, ha bara tålamod nog att visa respekt!

Peace!

17 kommentarer

 • P

  Uppskattar din ärlighet och spot-on beskrivning. Jag hoppas att du känner min respekt och förståelse för din sämre period i livet. Du är ärlig mot dig själv, vilket jag ser som positivt för läkingen. Att erkänna sig trött och sliten. Jag finns här. För vad som. Kram

 • saralenasefine

  Jag har provat alla lyckopiller som finns och de fungerar inte på mig. Jag blir totalt utan känslor MEN om de fungerar för andra så är det bra! Och jag VET att du finns där. Nej, du kommer aldrig bli exakt samma person igen men det hade du inte varit ändå. Dessutom är du bäst som du är. Vad gäller människor som räknar upp olika saker att vara tacksam över – säg åt dem att gå hem och vara lite tacksamma. Man kan inte mäta sånt. Själv är jag just nu tacksam över att jag läst ditt inlägg men jag mår ändå jättedåligt över andra saker. Och har rätt att göra det. Du med. Förresten skriver du som en litteraturvetare….

 • g her

  magnificent issues altogether, you just won a emblem new reader.
  What might you recommend in regards to your put up that
  you made a few days in the past? Any positive?

 • content hosting

  Thanks for your personal marvelous posting!
  I definitely enjoyed reading it, you are a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back at some point.
  I want to encourage continue your great work, have a nice day!

 • website hosting

  When I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are
  added- checkbox and now each time a comment is added I recieve four emails
  with the exact same comment. There has to be a means you are
  able to remove me from that service? Appreciate it!

 • hosting services

  You really make it seem so easy together with your presentation however I to find this matter
  to be really something which I feel I might by no means understand.
  It kind of feels too complicated and very wide for me.
  I’m having a look forward on your next put up, I
  will attempt to get the grasp of it!

 • cheap flights

  First off I want to say wonderful blog! I had a quick
  question that I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center
  yourself and clear your mind prior to writing. I
  have had trouble clearing my thoughts in getting my ideas out there.
  I truly do take pleasure in writing but it just seems like
  the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure out how
  to begin. Any ideas or tips? Thank you! 34pIoq5 cheap flights

 • tinyurl.com

  Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to
  her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this is completely off
  topic but I had to tell someone!

 • cheap flights

  Excellent post. I used to be checking continuously this weblog and I
  am impressed! Very useful info specially the final section 🙂 I maintain such information much.
  I was looking for this particular information for a long time.
  Thanks and best of luck.

 • j.mp

  Thanks for the auspicious writeup. It in reality was a amusement
  account it. Glance advanced to far introduced agreeable from you!

  By the way, how can we keep in touch? games ps4 allenferguson games
  ps4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =