Uncategorized

Hejdå chokladbollar!

Tänkte att jag var ett geni i fredags när jag föreslog för min dotter och hennes kompis att dom skulle göra chokladbollar när dom var uttråkade. Det är en aktivitet som tar lagom lång tid och som roar ungarna utan att det ska stojas och grejas (läs: utan att dom river hela huset).

När dom var klara tvättade dom händerna, klädde på sig och gick ut och åkte skridskor. Sen åkte min dotter hem till sin pappa och hennes kompis åkte hem till sig. Kvar i kylskåpet stod chokladbollarna.

Lite senare fick vi kaffegäster i solen och några av chokladbollarna gick för visso åt (min son kan visst trycka chokladbollar i ungefär samma takt som mig), men långt mer än hälften av chokladbollarna stod kvar i kylskåpet när jag öppnade dörren för att plocka ut min frukost igår morse. Utan några som helst problem eller svårigheter har jag nu hetsätit varenda kvarvarande chokladboll tills att det nu endast ligger en ensam tillplattad chokladgodsak kvar på tallriken. Det ska jag såklart också äta upp. Jag mobbar ingen, platta chokladbollar smakar också chokladbollar.

Jag känner mig så hemsk av två anledningar.
1. Det var inte mina chokladbollar.
2. Jag skulle ju sluta äta godsaker, och det enda jag gör är att skyffla in skit genom det där matintaget!

Så imorgon ska jag koka lunchlådor och förbereda mellanmål så att jag slutar trilla dit hela tiden. Det är just bristen på annat, färdigt, som får mig att ”glömma bort” att jag ska äta bättre. 

Tips på lättlagade luncher? 
Eller tips på mat som smakar bra fast den är uppvärmd i micro? (ogillar micromat)
Eller bara något annat att tipsa om? Lämna en kommentar!

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + tre =