Uncategorized

Har du hål i läppen, eller?

Hola!
Jag har fortfarande inte rensat garderoben. Jag har vart på god väg ganska många gånger (läs tre gånger), men varje gång kommer jag på att det finns annat som också behöver göras, som liksom är roligare, så det slutar med att jag gör det där andra istället. Det andra har vart att lägga mig på sängen och filosofera om livet (kolla facebook och spela candy crush), gått iväg och kokat kaffe och fundera över kommande middagar och sist nu började jag rensa bland alla ”viktiga papper” på skrivbordet istället. Det blev inte heller klart.

Ett annat problem jag har när jag ska rensa min garderob är just det här med vad jag ska spara och vad jag ska slänga. Nu tänker jag att jag ska hiva allt som inte sitter bra storleksmässigt. Eller åtminstone att jag skippar iväg det som är för stort. För större vill jag inte bli, så det ska inte uppmuntras. Jag har där emot några klänningar som är värda några hackor samt sjukt fina, så dom vill jag spara, även om jag inte ens tror att jag kommer i dom.. än.

Jag ska förresten inte kasta nåt, det kommer att åka till bättre behövande. 
Som sig bör och sådär.


Dessutom är det det där med stil. 
Vem är jag? Hur vill jag se ut?
Vad är jag bekväm i? Vad passar min stil, ålder och passform?
Jag skulle SÅ gärna vilja träffa en stylist som hjälpte mig. Har sett att t.ex Åhléns har stylister eller personal shoppers, men med ett halvtidsvikariat på kommunen så har jag tyvärr inte råd just nu. Därför återstår väl endast att försöka förskona mig med min existerande garderob och dess innehåll. 

Ungefär alla jag känner lider av liknande bekymmer, nämligen att garderoben är full med kläder men ändå finns det inget att klä på sig. Känns det igen?

Ibland undrar jag om jag var full när jag handlade.
Hur tänkte jag? Varför hamnar jag i samma fällor hela tiden?
Det finns väl ingen normalt funtad människa som skulle fortsätta köpa vita t-shirts när hen ändå inte kan ha tischan på i mer än nån minut innan den är befläckad med kaffe eller annat skit för all framtid?!
Hur många har du? Gå in och räkna vetja. Själv har jag 12st. Inte så många kanske men jag kastade ungefär en matkasse full här om veckan. Det är kaffe, tomatpuré, blåbär, kaffe, choklad, nån gryta, kaffe, köttfärssås, sylt eller typ banan på varenda liten stackars nersmutsad t-shirt. Jag har alltid hört ”har du hål i läppen, eller?”. En helt rimlig fråga att ställa eftersom att jag uppenbarligen inte kan äta eller dricka ordentligt. Förresten sätter jag sånt jag äter och dricker i halsen väldigt ofta, vilket också är en bov i dramat för inte sjutton tänker jag på vart jag hostar upp min fiende när jag väl fått nåt som fastnat i halsen. Vanligtvis lyckas jag träffa mig själv. På min nya vita t-shirt. 

Sigge och jag.
Bästa katten.
Coolaste kaninen.

Har ni noterat hur extremt svensk den här sommaren är förresten?
Sol. Regn. Sol. Moln. Spöregn. Solstrålar. Hagel. Sol. Regn. Spöregn. Skyfall. Sol. 
Och det var bara idag. Precis som igår. Och dagen innan.
För en dag i en lekpark krävs ju hela paketet, bikini och handduk, regnkläder, vindjacka, mössa och halsduk samt några extra uppsättningar ombyteskläder. Ska bli väldigt spännande att försöka planera aktiviteter samtidigt som jag försöker anpassa mig till vädret. Vi lär ju behöva ta bilen överallt för jag orkar inte bära omkring på hela den där packningen!

Visste ni förresten att jag tycker om matlagning? Det är en liten passion inom mig som växer sig större och större. Inte nog med att jag ska laga maten så tycker jag om att lära mig om hur den framställs, vart, varför, hur det kom till och vad det var tänkt för osv. 
När jag flyttade hemifrån kunde jag inte ens koka pasta, nu är det helt andra bullar. Kanske inte redo för Mästerkocken på TV (det heter väl nåt sånt?, kollar aldrig på TV..) men jag är min egna mästerkock hemma. Ibland misslyckas jag med matlagningen så pass mycket att jag tappar humöret och vill kasta maten i golvet, andra gånger blir det så sjukt gott att jag förbannar mig själv som inte skrivit ner hur jag skapat min nya superrätt. Det kan också vara samma rätter som jag gjort förut, men nu smakar dom bara bättre.
Idag blev det hel grillad fläskytterfilé, såklart svensk.
Marinerad i citron,  ingefära, vitlök och olja. Till det
grillade vi majs och gratinerade blomkål med ost i ugnen.

Till majskolvarna vill jag ha hemgjort vitlökssmör med persilja från
mammas odling på kolonin på toppen. Hemgjord rabarbersaft och
en sallad med isberg, tomat, paprika och salladsost. Toppad med
pumpakärnor. 


Jag känner mer och mer att jag vill frångå att äta kött. Egentligen är det inga konstigheter, det är bara att sluta. Men just bekvämligheten med att äta det som alla andra vill äta gör att det serveras kött hos oss av bara farten. Samt av vana. Vi köper kyckling när vi är på affären för att vi alltid gör det, typ. Så dumt egentligen eftersom att jag ändå tycker minst om det som är kött. Jag äter hellre allt det andra. Om några veganer eller vegetarianer hänger här, släng in några schyssta quotes eller liknande som jag kan stjäla och sätta upp i mitt kök. Tack! Ha det bäst!

2 kommentarer

  • Mariam

    I blog frequently and I genuinely thank you for your content.
    The article has truly peaked my interest.
    I am going to take a note of your website and keep checking for new details about once per week.
    I opted in for your RSS feed too.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =