Skogsmulle

Grönt är skönt!

Grönt är skönt. Blått är flått. Rött är sött och gult är fult.
Varför säger man så? Gult är inte alls fult. Det rimmar, men är inte sant.

Att grönt är skönt stämmer iaf bra. Jag älskar sommaren när alla gräsmattor, träd och buskar är gröna. Kanske för att det är just grönt, men antagligen mest för att jag förknippar det med sommar. Sommar är solsken, bleka ben, bad, proseccokvällar och absolut inga vinterkläder. (fy tusan vad jag ogillar att behöva ha vinterkläder!)

Oh well, nu är vintern i alla fall här. Det har snöat ungefär en halv millimeter, men åtminstone tillräckligt för att gräsmattan utanför som seriöst började fundera på om den skulle börja blomma om, nu har somnat in och tar en vintervila. Gräsmattan och träden glittrar när solen tittar fram. Stanna upp och beundra din omgivning, visst är det vackert!?

Jag älskar växter. Speciellt gröna växter. Jag uppskattar verkligen blommande växter också och dör lite i lyckorus av snittblommor, men jag har SÅ svårt att hålla blommande blommor vid liv inomhus. Därför går jag all in på grönt. Grön Monstera, gröna elefantöron, gröna kaktusar, grön Fredskalla osv. Grönt är skönt!

Förra veckan när jag var rastlös åkte jag lite snabbt in på en loppis i Uppsala för att fördriva en timme jag hade till övers. Precis innanför dörren hade dom ställt ett gäng krukor till försäljning. Mellan 5 och 25kr/st. Jag köpte alla som föll mig i smaken. Samtidigt hade dom 75% rabatt på all husgeråd. Så jag shoppade vaser, skålar och annat som kan användas som krukor också. Kom hem med ungefär 30st ”krukor”. Betalade härliga 124kr. Vilken lycka!

Någon mer än jag som älskar loppis? Tips på några bra guldkorn?

Min dotter undrar om vi ”på riktigt ska bo i ett växthus eller nåt”.
Jag svarade att jag hoppas att vi ska ha så mycket växter så att det känns som det, ja. Vidare förklarade jag att växter rensar luften, gör den renare och bättre osv. Det är inte direkt jordens bästa ventilation i vårt lilla hus så jag tänker låtsas att jag införskaffar ventilation varje gång jag kommer hem med en ny växt.

Pinterest hörrni. Vem älskar inte Pinterest?
Jag har suttit i sååå många timmar och sökt på hur en tar sticklingar på alla möjliga växter. Dessutom har jag satt igång nya projekt ungefär 100 gånger i mitt huvud. Jag ska odla citrusfrukter och göra avcadobebisar å ha mig. Så jag hoppas att min dotter har rätt, att det blir ett ordentligt växthus här. Just nu saknar jag dock lite fler krukor (det har flyttat in nya växter i varenda en av dom jag köpte på loppisen) och dessutom saknar jag ny blomjord.

Jag sparar alla mina Pinterestideér i olika mappar, och när jag är klar tar jag bort det jag testat så det bara är dom ofärdiga projekten kvar men under tiden har jag lyckats fylla på med ungefär 45 nya ideér. Det är ett evighetsprojekt att förälska sig i roliga saker.

Det är lördag idag. Vad ska ni göra? Jag ska rasta Kjelle (hund på lån, vi har döpt om honom, bra namn va?!) och läsa bok. Typ meditera och filisofera. Så skönt. Dessutom tänkte jag unna mig ett glas rött ikväll. Mums!

27 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 6 =