Familytime,  Livet i mjukisbyxor

Gör-nödig!

Jag är så gör-nödig! Vill plantera, måla, fermentera, bygga, inreda, måla, sy gardiner och piffa. Tror att det är det återkommande solskenet som gör mig så här fixasugen. Med ljus kommer liv osv.

Egentligen har jag typ hundra idéer samtidigt. Helst vill jag göra allt precis exakt just nu på stört, men om jag ska försöka vara minsta lilla resonlig så vill jag börja med att patinera lerkrukor. Dom är för visso fina bara som dom är, men det blir så himlarns fint när dom ser ut som att dom levt i hundra år. Plus, krukor är alltid en bristvara hemma hos mig.

Enligt google kan man snabba på processen med lite sköna fusk. Jag vill testa filmjölksmetoden. Fast på mitt eget sätt för alla vet att tips och ideer bara är riktlinjer i min värld, jag tror alltid att jag har en bättre lösning på saker. (självinsikt = vuxenpoäng!)

Enligt google: Dutta filmjölk på krukan. Låt torka. Dutta lite till. Låt torka en mindre evighet (nån månad) innan hela resultatet är färdigt.

Enligt mig: Dutta filmjölk blandat med hemlig ingrediens. Låt torka. Ställ krukan i filmjölk blandat med hemlig ingrediens. Låt suga upp en stund. Ställ åt sidan. Låt torka. Använd på en gång för tålamod att vänta finns absolut inte.

Jag vill starta det här projektet nyss. Är dock hemma med sjuka barn. Dom skulle antagligen inte alls må dåligt av en bilfärd till noga utvalt ställe som säljer lerkrukor, filmjölk samt hemlig ingrediens. Men även om dom inte mår dåligt av det vill jag inte:
1. Utsätta andra för mina bacilluskmonster.
2. Riskera att något av barnen tappar orken mitt i projektet och att härdsmälta sedan utbryter.
3. Riskera att jag själv tappar orken mitt i, börjar gorma på mina redan ynkliga barn och sen behöva leva med dåligt samvete resten av dagen.

Men imorgon kanske, om febern behagar lätta. Då ska vi pyssla lerkrukor, banne mig! Det blir kul. Har någon av er som läser det här patinerat lerkrukor förut? Snabbversionen? Långsamt (typ gräva ner i trädgården)? Berätta allt!

17 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =