Vad blir det för mat

Först till kvarn får falafelmiddag

Persilja på burk. Då blir det falafel minsann!

Jag tror att jag är bra på att laga mat. Eller jag anser snarare att jag är ganska bra på att laga mat. Det är kul att testa nya saker och min familj äter sällan samma saker flera gånger då inspirationen bara kommer till mig (vi kan kalla det en uppenbarelse, för det är ungefär så det känns). Mitt matlagningssystem är att inte vara en perfekt Instagram-mamma som skriver väl utförda matlistor på en fin tavla i köket som sedan följs slaviskt, utan att tillverka något av gårdagens rester och köpa det som är på kampanj och sleva ihop nåt skoj av det som finns hemma. Med mitt system slängs det sällan mat hemma hos oss. Dessutom försöker jag använda varenda liten del av en råvara för att få så lite svinn som möjligt. Jag brukar ljuga för mig själv och påstå att det framförallt är för att jag vill slösa så lite som möjligt på jordens resurser. Sanningen är nog att jag tycker om att göra mycket och god mat för nästan inga pengar alls. Snål säger några, ekonomisk säger jag.

Något annat jag gillar som får mig att känna mig som en miljöhjälte, ekonomisk och superkock är att plantera och odla eget. Denna burk som är proppfull med persilja kommer från min mammas kolonilott. Lycklig som ett litet barn på julafton plockade jag en jättepåse med persilja. Tänkte att det här blir minsann asmycket god falafel. Och visst blir det asmycket om jag ska använda allt till att göra falafel. Faktum är att jag kommer att få leva på falafel dagligen resen av året om jag inte kommer på något annat jag kan göra med persiljan.

Så, till det jag ville komma till:
Era bästa maträtter med persilja i, vad är det? Släng fram alla tips i kommentarerna nedan så bjuder jag den med bäst tips på nåt gott vid tillfälle, hur låter det? Tills dess blir det falafel till middag idag hemma hos oss. Alla hungriga vänner är välkomna till klockan 17. Föranmälan till middag sker via sms. Hörs då!

23 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 4 =