Uncategorized

Firat min födelsedag!

Förra året, när det nalkades jämna tiotal, hade jag ångest deluxe över att fylla år. Jag trodde aldrig att jag skulle drabbas av åldersnoja, men det gjorde jag uppenbarligen. Innan jag visste ordet av började jag plocka fram min inre gammelkärring, hade ångest över saker jag inte hunnit göra än i livet, kände mig borttappad i mig själv osv..

Jag ville liksom bara vrida tillbaka klockan och få fylla 18 istället. Få göra om utekvällar, fått sagt smartare saker, vart snyggare, roligare och trevligare. Det är ju en uppsjö av saker som jag gärna hade velat tala om för mitt förflutna jag om hur jag skulle ha betett mig eller tänkt, nu med facit i handen. Jag hade liksom värnat om mig själv mer och bäddat för att slippa fylla 30år och ha ångest.

Nu vill jag för allt i världen inte vara 18år igen. Om jag kände mig vilsen vid 30 så var det egentligen ingenting mot hur vilsen jag var vid 18. Visst kan jag sakna vissa tillfällen och saker jag kunde göra då som jag inte skulle göra idag, som att njuta av en hel festhelg eller känslan av att kunna vakna dagen efter utan att må som roadkill. Och mest av allt saknar jag människor jag hade i mitt liv då som jag inte har i mitt liv idag. 

Men nu var det bara en vanlig födelsedag. Att fylla 31år är liksom inte någon grej direkt. Där emot tycker jag att alla födelsedagar ska firas. Det är ens egna dag som en skall bli ompysslad på lite extra, det känns viktigt för mig. Presenter är inte så viktiga, även fast jag hade önskat mig en bh men fick något ännu bättre, nämligen nya sommardäck till bilen (wihooo!) utan det är själva sällskapet och god mat och fika som är viktigt för mig. Att folk tar sig tid och umgås, sjunger födelsedagssånger och umgås.

31år!

På jobbet bakade Carro en sån vaniljsåsindränkt sockerkaka dagen till ära. Hemma hade jag gjort kakor samt en färdig tårtbotten, men Trevor tog över och gjorde själva tårtan. Jag hade aldrig orkat ställa mig och göra chokladmousse för att dekorera tårtan med, men han verkade obekymrad över besväret. 

Mathias lagade mat på min beställning. Spagetti och köttfärssås, typ världens godaste mat.

Efter kalasandet stannade Amelia kvar och hängde med mig. Skönt att bara vara barnlediga ihop en tisdag, dricka vin och prata lite med en av dom bästa vännerna. Det blev inte sent, men kändes ändå sååå välbehövligt!

Hallon i tårtan. Choklad utanpå.
Resterna tog Mathias med till jobbet, antar att han blev
dagens kompis på arbetsplatsen.

När Amelia, Trevor och barnen kom hade dom med sig en flaska bubbel och blommor. Jag älskar i princip alla växer, snittblommor gör vilket rum som helst mysigare. Inneväxter gör det så hemtrevligt och ombonat. Jag gillar mest gröna växter inne. Ute vill jag mest plantera ätbara saker, men även blommor i form av penséer eller pelargoner, dom måste liksom klara av att jag inte sköter dom pedantiskt på sommaren.

Planen är att tillverka en grönskande oas på altanen i år. Det blir klättrande tomater, färgsprakande penséer, potatis i potatislandet och rabarberna får dela plats med jordgubbarna. Men även lättskötta saker som sallad, lök och mynta samt andra kryddor kommer att ha en given plats. 

Tack för blommorna!

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre − 3 =