Uncategorized

Drömmarna om sexpacket, tuttarna och photoshop


När jag var yngre, långt innan jag fick barn, ville jag inget hellre än att vakna upp en morgon med sexpack på magen, enorma tuttar och med ett ansikte som såg photoshoppat ut, fast på riktigt.

Jag ville vara minst 20 centimeter längre, trött på att bli kallad dvärg och att bli upplockad och buren runt på som om jag vore ett barn. Om någon har benämnt mitt yttre i positiv mening har jag fått höra att jag är söt. Liten och söt. En söt tjej, platt som en pannkaka över bysten, och smal som ett benrangel i övrigt. Stark som sjutton för visso, men det var inget som syntes.

Det intressanta med mig har aldrig vart mitt yttre.
Det har vart min stora, glada och spralliga personlighet.

Jag ville vara snygg.
Jag ville vara kvinnlig.
Jag ville vara lång.
Jag ville fortsätta vara stark, men starkare.
Jag ville kunna försvara mig, för det är inte bara en eller två gånger som jag har råkat illa ut eftersom att små blonda söta tjejer anses vara ett lätt byte.

Idag är jag trettio år. Jag vill fortfarande bli snygg, vara mer kvinnlig och skulle inte ha något emot att bli lite längre. Jag är inte lika stark nu som jag var då, men jag ska bli starkare än någonsin. Jag ska bli smidig, jag ska kunna försvara mig själv när det väl behövs, även om jag inte längre lika ofta utsätter mig för situationer där jag behöver försvara mig.

När jag var 18 var snygghet något mycket mer utseendebetonat. Nu tycker jag att snygghet är ett sätt att uttrycka sig på. Snygga människor är dom som vågar stå för den dom är, som vågar vara annorlunda. Snygga människor är dom som är glada, snälla och hjälpsamma. Snygghet är ett personlighetsdrag, ett ärligt sätt att uppföra sig gentemot andra. Jag vill fortfarande vara snygg inför andra, men definitionen av snygg har ändrats.

Jag kommer aldrig att bli längre, behöver inte heller. Jag tycker om att vara kortare än Mathias, det är mysigt att kunna sträcka på tårna för att pussa honom. Folk har numera slutat bära runt på mig som om jag vore gängets trofé, dels för att jag är äldre och dels för att jag nog inte är lika lätt att bära på, en ökning på12 kilo är trots allt 12 kilo.

Jag inser att jag inte kommer vakna upp helt plötsligt med det där sexpacket på magen. Jag kommer att få jobba hårt för det. Både med träning och med mat. Och mitt ansikte kommer inte att vara photoshoppat, för jag är dålig på att sminka mig och har inget intresse i att försöka dölja den jag är. Visst älskar jag smink, jag tycker att det är jättekul, men jag är inte vidare bra på det, och jag tänker inte strunta i att lägga upp en bild på mig själv bara för att jag inte är sminkad. 

Den här resan har bara börjat. Jag har knappt hunnit komma igång och har lång väg kvar innan jag når mina mål. Jag ser fram emot att ha något att jobba med. Att för en gång skull har jag ett mål att jobba mot i mitt privatliv. Det känns så himla roligt!

Lägger in en bild på min katt från igår kväll.
Ser inte det här hur skönt ut som helst? 


En kommentar

  • P

    Jag måste bara hålla med. Snygg är ett personlighetsdrag. Man är liksom snygg när man är glad, social och företagsam.

    Jag ser dig som snygg. Du är glad, bubblig och driven. Du ordnar och står i. Tar dig an saker och har en fin familj.
    Tro på dig. Dina pattar är bara ett smycke. Men träningen kommer göra underverk. Människor som tränar får större hjärna enligt studier. Alltså lever längre, sover bättre och presterar mer. Kör hårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 2 =