Familytime,  Livet i mjukisbyxor

Dags att julpynta lite kanske?

Så var det helt plötsligt lördag den 2a december. Jag har inte riktigt hunnit uppfatta att vi redan är här, så barnens chokladkalendrar ligger fortfarande oöppnade i garderoben och vi har precis betat av dom två första avsnitten av julkalendern. Julstämningen är så långt ner på botten som det bara går. Därför planerar Haley och jag att vi ska överraska familjens äldsta herre med att ha julpyntat huset när han kommer hem. Han är för fjärde (eller femte?) helgen i rad borta och bygger attefallshus åt och ihop med en kompis som måste ha någonstans att mellanlanda med sin familj mellan det att dom måste flytta ut ur sitt hus som dom bor i nu och det nya huset är färdigt att flytta in i.

Mathias har väl inte direkt sagt rakt ut att han inte vill att vi julpyntar än, men jag har en känsla om att han inte tycker att vi ska ha direkt bråttom upp med tomtarna och stjärnorna och sådär. Men Haley är bara här varannan vecka, och hon vill gärna att vi pyntar nu (dom har tydligen redan gjort det hos hennes pappa). Och jag kan väl tycka att det är mysigt att ha grejerna uppe till första advent, vilket ju är imorgon.

Men först måste vi prioritera lite. I eftermiddag ska vi gå på Ollies födelsedagsdisco och jag som fritidsplanerar som en bajskorv har såklart inte köpt någon present än. Dessutom ska jag lämna tillbaka ett par skor jag köpte förra helgen, växla in en utbetalningsavi som jag fått för att jag betalat samma räkning två gånger, panta burkar och lämna in gamla pantkvitton som vi glömt flera gånger, slänga lite sopor på sopstationen och så vidare. Dessutom ska vi hinna snygga till oss innan kalaset. Tre och en halv timme kanske låter som hur mycket tid som helst, men med lite erfarenhet i bagaget kan jag väl reda nu erkänna att det börjar bli stressigt. Och här sitter jag vid datorn, barnen ritar och vi lyssnar på julmusik och försöker få lite feeling. Med tanke på att alla är nöjda och glada så orkar jag verkligen inte stressa fast jag kanske borde.

Förresten kommer väl jag få stå utanför och titta på discot genom fönstret eller så. Familjen som har kalas verkar ha blivit friska (spaning via Instagram) och jag har årets hejdundrans-förkylning. Jag jobbar hårt för att bli frisk till åtminstone till på måndag, men det har hittills gått tre veckor av bacill-och-virus-attacker som avlöst varandra för min del så jag har väl inte världens hopp om att någonsin bli helt frisk. Rotade runt i min fantastiska medicinlåda igår dock och hittade alla möjliga hälpsamma piller. Så just nu mår jag trots allt bättre än jag gjort på flera dagar. Det underlättar att jag nästan alltid blir sjuk på samma sätt, då finns det pillerslattar kvar i gömmorna till nästa omgång.

Nog om mig, vad ska ni göra idag?

15 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 17 =