Uncategorized

BRÖSTFÖRSTORING: Inför en konsultation!

Så, du känner att du nog vill operera brösten. Naturligt nog dyker det upp en massa frågor..

Vart ska man operera sig?
Vilka kliniker är bra?
Vilka kirurger är bra?
Varför skiljer priset så mycket? 

Hur stora bröst vill jag ha? 
Vilken bröstform vill jag ha?
Vad är egentligen realistiska förväntningar?

Hur snart kan jag operera mig? 
Vad behöver jag tänka på innan? 
Vad behöver jag tänka på efter? 
Hur kan jag förbereda mig?

Det här är bara några få frågor som (förhoppningsvis) dyker upp. Jag skriver förhoppningsvis, eftersom att jag hoppas att den som väl bestämmer sig för att göra ett ingrepp i sin kropp tar sig tiden att läsa på och ta reda på så mycket fakta som en bara kan göra innan en bestämmer sig för något som har livstidskonsekvenser på kroppen. 

För egen del har jag läst på och sökt information i många många år. Trots det är jag ändå besatt av att sitta på forum, läsa bloggar, följa tillverkare av implantat och kirurger osv. Jag vill veta allt! Tanken på att jag ska inse om en vecka att jag missat en väldigt avgörande grej som skulle ha kunnat ändra mitt beslut gör mig galen av oro. 

Först av allt: boka flera konsultationer! 
Att du i slutändan känner fullt förtroende för kirurgen som ska få äran att skära i din kropp är a och o. Boka därför konsultation på minst två ställen. En konsultation kostar vanligtvis 500kr vart du än går. Om du tycker att 500kr är för mycket pengar och att du vill spara in dom pengarna och hellre väljer en kirurg som har rabatt för tillfället.. Då prioriterar du kraftigt fel!
En bröstoperation kostar en massa pengar, speciellt nu när kirurgerna måste betala en rejäl momsskatt på operationerna. Att lägga ut några femhundralappar för att hitta rätt kirurg är småpengar i sammanhanget. För det kommer garanterat inte att vara värt dom där 8000 kronorna du sparade om resultatet ändå inte blev det du önskade.

Innan du går på konsultationen rekommenderar jag dig att titta på mycket bröstbilder. Det finns forum  på internet för ändamålet (tex http://www.plastikoperationsforum.se/), google, tidningar och varför inte porrsidor. Överallt finns det tuttar och garanterat finns det något som behagar just dig någonstans. Om du har en tydlig bild av vad du vill ha (och vad du inte vill ha) så är det lättare att hitta en kirurg som förstår dina önskemål och är villig att ge dig det du vill ha. Skriv ut några bilder och ta med till konsultationen så är du extra tydlig med vad du vill.

Det finns alltid en massa poppiskliniker. Och kliniker och kirurger som det pratas om på internet. Frågan är bara om dessa faktiskt är så bra som dom utger sig för att vara, eller dom dom köpt sina åsikter. Att köpa recensioner är inga svårigheter, så var inte för blåögd när du ska välja. Om du känner någon som gjort en operation och är nöjd med en specifik kirurg, lyssna då mycket hellre på dom orden. Mycket mer äkta än så blir det inte!

När du väljer klinik.. Gå inte efter lägsta priset!
Vi vet alla att vi får vad vi betalar för. Det gäller skor, bilar, hus, resor och tuttar. 
Gå gärna på professionella rekommendationer via oberoende föreningar. Jag själv sökte via svenska föreningar så som http://www.sfep.se/ eller https://www.plasticsurgery.org/ i USA där man dels skriver faktabaserade artiklar om plastikoperationer och allt som hör till men där man också kan söka efter rekommenderade kirurger. 

Ställ mycket frågor. Du är där för att du seriöst funderar över om det här kanske är en person som ska få söva dig, skära i dig och stoppa in implantat i dig. Den här personen kommer kanske att ha stor betydelse för din framtid. Du har dessutom betalat för besöket. Inga frågor är för dumma, och ställ dom hellre en gång för mycket än en gång för lite. Och om du inte känner att hen förstod dig så finns det andra kirurger och någon annan kanske kommer att kommunicera bättre med dig på nästa konsultation! Jag träffade två kirurger som inte riktigt klickade med mig och som inte hade samma syn på drömtuttar som jag hade, varpå jag valde att inte ge dom förtroendet att ge mig drömtuttarna. Förutsättningarna att jag skulle bli helt nöjd kändes små när vi inte förstod varandra.

Marianne om fick mitt förtroende till slut förstod mig på direkten. Jag fick tips om henne av en kompis kompis. När jag hade vart hos henne var jag eld och lågor, någon fattade vad jag ville, och då var det dags att boka in en operation!


Dagens bästa: Bröstbandet ovanpå t-shirten.
Varför har jag inte tänkt på det innan?
Det var ju MYCKET skönare!


Fler uppföljningar i temat bröstoperation kommer att dyka upp här. Om du har frågor, ställ dom i kommentarsfältet så kan jag besvara dom nedan samt eventuellt fylla ut med info i ett kommande inlägg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =