Familytime,  Uncategorized

Bakfull på två glas Cola Zero

Att vakna upp en lördagsmorgon och ha barnen på plats är som att vakna upp på morgonen efter att man haft en hemmafest. Minus lukten av halvdunstad alkohol.

Det står halvfulla glas lite här och var. En flaska ligger tom bredvid. En kladdig sörja pryder diskbänken. Kläder är slängda på golvet, i sängen, på skrivbordet och på hallmattan. Det ligger skräp på och under bordet. Smulor på samma sätt. En halväten clementin ligger ensam kvar i soffan. (Lek)saker överallt.

Någon har borstat tänderna med hela handfatet i badrummet. Tandkrämsprickar pryder kaklet runt om. En fuktig handduk ligger i en hög nedanför toaletten. En bajskorv flyter omkring i toaletten, två rutor toapapper ligger på golvet. Två tomma toarullar har blivit en kikare.

Det här mamman släckte alla lampor innan sänggående, men annars hade discolampan snurrat runt och färgat taket fortfarande.
Varför känner jag mig bakfull efter två glas Cola Zero?

Diskberget som var utplånat igår morse står sprängfylld på bänken. Kan någon snälla förklara för mig hur det gick till? Enligt mina beräkningar borde tre personer möjligen inte kunna förbruka så sanslöst mycket disk på så väldigt kort tid.

Vi var i affären igår. Skulle köpa frukost och middag. En handling som ensam hade gått på ungefär 200 kronor landade på 550 kronor. Varför kan man undra?
Barn!
Det var inte en sorts kakor till morgondagens fika i skogen, utan två eftersom att vi inte kunde komma överens. Colin valde Singoalla, Haley ville ha Oreo. Slår ändå vad om att dom kommer slåss om som kakorna som Haley valde och sen sitter jag där och goffar det andra paketet eftersom att ingen vill ha kakorna med sylt. Jag som konstant försöker påminna mig själv om att jag inte ska äta saker med massa socker för att min mage brakar ihop, men ändå inte kan stå emot när tillfälle ges att sätta tänderna i något gott.
Självinsikt? Hög!
Inpulskontroll? Låg!
Vidare skulle det köpas snabbkaffe till nåt projekt som Haley sett på internet och ja.. Sådär fortsätter det tills vi landat i att varukorgen är full av saker vi inte alls skulle ha. Vad är värre för plånboken än att gå och handla hungrig? Att handla med barn.

12 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =