Uncategorized

Äta mindre kött. Förslagsvis mer falafel!

Kött eller inte kött?
Köttätare. Vegetarian. Vegan. Lakto-ovo-vegetarian? 
Ju mer jag tänker på och läser på om köttindustrin så får jag sån himla ångest över hur djuren behandlas. I Sverige är vi väl bättre än i många andra länder, men för den saken skull inte rakt igenom bra. Jag önskade att jag hade bättre kunskaper och tjockare plånbok så jag kunde välja att bara köpa kött, mjölk och ägg etc. från lokala bönder. Det samma gäller om jag ska köpa potatis eller sallad eller bröd mm., att handla från lokala producenter känns så mycket mer självklart.
Vi måste tänka på miljön samt göra allt vi kan för att stötta små (och såklart lite större) hårt arbetande företag i våra närområden.
Här håller min sambo upp en falafel som jag såklart vevat
ihop med srirachamajonnäs, picklad rödlök och lite sallad.

Dela gärna med er av era bästa veggo-recept! Själv älskar jag falafel och linssoppa så mycket att jag tror att jag skulle kunna leva på det resten av mitt liv.. Eller i alla fall en vecka eller så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =