Fitnessmorsan,  Vad blir det för mat

Äta. Jobba. Äta. Träna. Äta. Sova.

Om en vill se en kroppslig förändring så är maten och träningen lika viktiga att få in en rutin på. Jag som blir ett monster utan mat men som samtidigt har huvudet uppstoppat i armhålan och noll koll på tiden ställer larm på min telefon. Låter kanske lite sjukt att äta efter larm, men det har verkligen räddat mig från att äta choklad till lunch varje dag. Det kanske är en av dom bästa grejerna jag hittat på för mig själv, matpåminnelselarm.

Jag startar morgonen med en skål med gröt likt denna. En idealisk morgon alltså, oftast har jag faktiskt fullt upp med att jaga barn, hetsleta efter strumpor, bilnycklar eller jobbtelefoner osv. Men då har jag slängt i mig en portion gröt eller två ägg när jag kommer till jobbet åtminstone. Iofs är det då redan dags för mellanmål, vilket i slutändan betyder att jag hoppade över frukosten. Men jag tänker att hela dagen inte är förstörd bara för att en måltid uteblev eller blev knäpp.

Idealisk förresten. Ska man tro the amazing interwebz så äter väl halva världen lyxfrulle varje dag, stillsamt i perfekt ljussättning och i perfekt städade hem. Dom har inte bråttom, dom äter ekologiskt, är veganer och har dubbelt upp med lediga timmar på sitt dygn samtidigt som dom har som nyaste, dyraste kläderna, möblerna och tillbehören.

Jag äter gröt för att det är billigt och lätt att göra. Jag hade såklart älskat att äta hotellfrukost varje dag, men min ekonomi spelar inte alls i den ligan. Jag lyxar till det på helgen, för då är alla samlade. Förhoppningsvis. Men inte ens då har vi det så gött som andra verkar ha det till vardags. Vad har folk egentligen för matkonton?

Hos oss är slutet på köksbordet belamrat med saker som vanligt. Colin åt en kladdkakemuffins och drack youghurt till frukost. Nu ligger han på golvet och kollar Youtube i en ärvd tischa och ett par mjukisbyxor med hål på knät.
Vi har det absolut inte dåligt ställt på någon sätt, men vi försöker hålla i pengarna och ha sparmål. Och även fast jag försöker tänka till så blir det inte mycket som jag sparar ändå i slutändan. Till dagis eller förskola tycker jag att begagnat gör sig ännu lite bättre än nya kläder.

”Äter oxfilé som andra äter falukorv och lunchar på restauranger flera gånger i veckan”

Hur gör ni andra som har allt sprillans nytt, shoppar som galningar, äter oxfilé som andra äter falukorv och lunchar på restauranger flera gånger i veckan? Sparar ni? Tjänar ni storkovan på helt vanliga jobb? Hur löneförhandlade ni er till det i så fall? Jag fattar inte! Eller lever alla på inbäddade lögner med skulder upp över öronen pga smslån?

Nu ska jag i alla fall iväg och lämna Colin på dagis (hans egna ordval ifall någon känner sig språkpolisig. Han säger dessutom fröken till pedagogerna. Jag vet, vart är vägen ens på väg? BAKÅT!?). Vidare ska jag träna löpintervaller, hem å duscha för att sen åka till jobbet och inventera.

Vad ska ni göra idag?

26 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 16 =