Kalasvardag

Allergisk reaktion.. Igen!

Tidigt i höstas / sent i somras skulle jag snygga till mig inför en fest. Jag var ute i god tid innan festen, närmare bestämt dagen innan, för att färga mina ögonbryn. Jag är väldigt ljus i både hy och hår och har alltid önskat mig mörka markerade ögonbryn.

Det lilla färg-kalaset slutade på närakuten två dagar senare. Det visade sig att jag visst var lite allergisk mot färgen. Mina ögonbryn var knallröda och hela ansiktet svällde upp så mycket att jag inte kunde öppna ögonen. Doktorn tyckte synd om mig men kunde inte låta bli att skratta åt eländet. Hon var i alla fall snäll nog att skriva ut allergimedicin ifall jag skulle få en allergisk reaktion av något annat nu när jag ”börjat bli allergisk”.

Och tur var väl det, att jag hade medicin hemma, nu när jag igår febrilt började klia mig i hårbotten. Inte tänkte väl jag på det, att jag kanske skulle få en reaktion, när jag några timmar tidigare hade suttit hårmodell för frisörelever som övade på att färga hår. Mitt hår. I min eventuellt allergiska hårbotten.

Så efter gymmet igår, när jag svettats och det började klia hysteriskt, kom jag på att jag ju hade allergimedicin hemma. Jag rotade fram asken och tog två tabletter som ordinerat sedan tidigare. I ungefär samma veva tänkte jag att jag måste ta en sömntablett också för HUR skulle jag kunna sova med den där klådan? Hela huvudet brann och det kliade så jag höll på att förlora förståndet!

Det kändes alltså som en bra idé där och då. I morse kunde jag nästan inte ta mig ur sängen. Sällan har jag väl vart så trött. Och hela dagen har jag kämpat mot extrem trötthet. Varenda sekund har varit en kamp mot sömnen. Och någon gång efter frukosten ungefär kom jag på att allergitabletterna ju också kan få en att bli lite trött och dåsig. Och att jag nog med största sannolikhet inte hade behövt sömntabletten. För visso sov jag som en stock och var inte det minsta bekymrad över min klåda, men det är dumt att blanda tabletter utan att förstå sig på eventuella bieffekter. 

Idag har jag ändå städat som en galning hemma, vill alltid ha det fräscht till helgen. Samtidigt har jag vart dödstrött. Vid 14.30 orkade jag inte stå emot längre och somnade sittandes i sängen. Två timmar senare började jag sakta komma tillbaka till verkligheten. Vilken jobbig dag!

Lär av mig:
1. Utmana inte ödet när det kommer till allergier, det är så himla onice att må skit.
2. Lek inte doktor om du inte är en doktor, man ska aldrig blanda mediciner sådär!

3 553 kommentarer